Големите британски енергийни компании са се обърнали към правителството с молба да

...
Големите британски енергийни компании са се обърнали към правителството с молба да
Коментари Харесай

Британия е заплашена от енергийна криза заради цената на газа

Големите британски енергийни компании са се обърнали към правителството с молба да окаже помощ в обстановката на продължаващ растеж на цените на природния газ. Те предизвестяват, че в противен случай в страната може да възникне рецесия. За това оповестява вестник The Daily Telegraph, като се позовава  на топ мениджърите на компании от този бранш.

Отбелязва се, че ръководителите на настоящите в Кралството компании EDF, Good Energy и Energy UK са призовали държавното управление да се намеси в обстановката, защото растежът на цените  на природния газ " е сложил промишлеността на ръба на злополука ". Както пише изданието, тези компании са помолили държавното управление да поддържа бизнеса, в частност, и като понижи за тях ставките на Данък добавена стойност.

" Това е национална рецесия. Цените на едро на природния газ и на електрическата енергия набъбнаха до невиждани равнища за последните три седмици. Никой в промишлеността не може да се чувства застрахован ", е декларирал изпълнителният шеф на Good Energy Найджъл Поклингтон. С неговото мнение е съгласна и шефът на Energy UK Ема Пинчбек, която припомня, че " енергийният бранш е предупреждавал през последните седмици за огромната опасност за английската стопанска система в резултат на невижданата и тревожна цена на газа в Европа ".

Управляващият шеф по връзки с клиентите в EDF Филип Комар подчертава, че през сегашната зима Англия ще се сблъска  с " сериозна обстановка ". " За страдание, това е единствено началото. Всички снабдители имат отговорности за поддържане на благосъстоянието на клиентите си, и EDF им оказва помощ, само че мащабът на казуса, с който се сблъскват потребителите, е прекомерно огромен. Енергийните компании няма да се справят поединично ", е отбелязал той.

Верига от банкрути

Още в началото на септември над 20 енергийни компании от Великобритания, които обслужват няколко милиона индивида в страната, оповестиха за вероятното изпадане в несъстоятелност заради рекордно високите цени на природния газ, включително и компанията Bulb, която заема седмо място в страната по брой на клиентите.  Независимо от това, че откритият от Управлението на пазарите на газ и електрическа енергия в Обединеното кралство горен лимит на цените на електрическата енергия за потребителите, е бил нараснал от 1 октомври, доста британски енергийни компании не престават да понасят вреди.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР